Ahoj! :) Vítejte milovaní, chci s vámi dnes sdílet můj příběh o tom, jak se změnil můj život, když do Něj vstoupil Bůh!

Můj příběh je jeden z ,,klasičtějších typů” obrácení, ale každý je přece tolik originální, protože je v Něm tak moc Lásky našeho Nebeského Otce ke každému jednomu z nás a to velmi konkrétně, tudíž nemůže být nikdy stejný! :) Každopádně, je podobného rázu, jako pár dalších, které už jste možná někdy slyšeli...

Vyrůstala jsem v praktikující křesťanské rodině těm (pro mě) Láskou nejnaplněnějším rodičům na světě. Od malička nás vychovávali s obrovskou Láskou a péčí a brali nás taky ke zdroji (=k Ježíši -> v tomto kontextu: do kostela), modlili se s námi před spaním a při každé příležitosti. Jako správná teenagerka jsem si prošla fází, kdy jsem neviděla smysl v chození do kostela. (Když nevíte, co se tam děje, vidět ho ani nemůžete.) Trvala pár let, vidím zpětně ale Boží ruku nade vším, protože v tomto čase jsem zároveň chodila na církevní základní školu v Kroměříži, kde jsem se už od 4.třídy zamilovala do chval. Byla jsem z nich nadšená během toho, co ostatní seděli znuděně v lavicích.

Po ukončení 8.třídy CZŠ jsem absolvovala Světové setkání mládeže v Krakově, kde jsem poprvé zažila naplnění a radost z toho, když je celý den absolutně o Bohu...

Po nástupu na střední jsem zažívala pocity “osamělosti,” z toho, že “nemám kamarády,” atp., z čehož se postupně vyvinul smutek až deprese, které byly filtrovány skrze přejídání. Od mala jsem se dost podceňovala a nevěděla, jaká je moje identita.

Potom jsem poznala Godzone projekt (=skupina mladých lidí ze Slovenska, kteří ukazující křesťanství, Boha pro dnešní generaci přijatelným a atraktivním způsobem), sledovala jsem jejich videa na YouTube a tak Bůh skrze Godzone přinesl novou naději a vášeň do mého života. Byla jsem uzdravována a budována chválovou kulturou, která v Godzone žila...

Toto vše jsem zažívala zatím ale stále jenom “na dálku” (přes YT), snažila jsem se praktikovat rady, které dávali a žít křesťanství prakticky, například v sebedarování nebo v lásce k druhým. Vzala jsem to ale nějak za špatný konec, neznala jsem totiž ještě Otcovo srdce a nevěděla, jak to v Jeho Království chodí, že si nemusím zasloužit Lásku tvrdou prací atp., a tak jsem skončila z vyčerpání v nemocnici. V tom čase se mi ukázaly reálné pravdy o mém životě, například to, že vůbec nejsem osamělá a to, že mám kamarády, že nemusím být v depresích a dřít až do úmoru a zažila jsem první opravdu silný (a velmi osobní) Boží dotyk. Ležela jsem tenkrát v nemocnici v těžkém rozpoložení, jestli můj život bude pokračovat, nebo ne,... plakala jsem, když v tom jsem si pustila (opět) na YouTube píseň “Temnota padá” od ESPÉ a zažila jsem Otcovo objetí, ptala jsem se ,,jak to, že jsem teď tady, když dělám pro Tebe?” A v tom mi ukázal, o co jde a začal Nový level mého života.... už jsem se nesnažila dřít až do úmoru a každý den “pracovat” na “Jeho věcech,” protože mi dal poznat, že to celé je jenom o Jeho Lásce a o tom, že z každého jednoho z nás chce odstranit všechny těžkosti, protože už zemřel za to, abychom mohli žít v svobodném, naplněném a radostném životě na Jeho chválu. Woow, to bylo to nejvíc, co jsem kdy mohla zjistit. To, že jde jen o Jeho Lásku.

Dva měsíce jsem ještě ležela doma a víkend před tím, než jsem měla jít zase poprvé po dlouhé době do školy, jsem byla na akci pořádané v Kroměříži (mém bydlišti) mladou skupinou lidí stejného či podobného rázu jako Godzone projekt, a to: Ignite projekt! Byl to víkend zvaný Ignite Yourself, kde se mě Bůh opět dotýkal... poprvé jsem se dozvěděla to, jaká je OPRAVDU moje identita, že jsem milovaná Boží dcera, Jeho princezna, že mě SKUTEČNĚ miluje a dal za mě úplně všechno, abych mohla naplno žít, že mě stvořil dokonale a že všechny dary, talenty a sny, které do mě vložil, mají smysl.  Tito lidé absolutně vzali můj dech, tím, jak svěží byli, sdíleli Boží Lásku opravdu moderním způsobem, který ke mně mluvil každou věcí, která na IY probíhala.

Později mě Ignite vzal mezi sebe, (dodnes jsem aktivní součástí tohoto úžasného společenství!😍) , pomalu se mi začínalo zjevovat tajemství toho, jaký je Král... Navštěvovala jsem mnoho křesťanských akcí a byla stále více a více nadšená.

CampFest, Brno Worship, HeartBeat, Alive, Coffee & Bible Time a mnoho dalších.... to jsou jména lidí nebo skupin, co mě nejvíce ovlivnily.... taky kniha Milované princezně😊 nebo např. film Chatrč —— wooow, neskutečný zážitek.

A tak teď žiju s Ježíšem jako Vítěz, protože On je Vítěz a vím, že mě tak miluje a toto vítězství mi na 100% daroval a stejně tak i vám všem! :) Změnil se můj život, Bůh přeměnil každý jeho sebemenší detail, pracuje na mém srdci a já jsem ta nejšťastnější holka na světě, protože s Ním můžu být, Jeho Láska a to, co má pro nás “ve storu” je totiž absolutně nekonečné, tak vám žehnám, abyste zažili to, co já a ještě o mnohem víc! 😇🙂

Kristýna Suchánková, 17 let, studentka obchodní akademie, miluju hraní chval na klavír, Boha, focení, malování oblečení a bot, trávení času s rodinou a přáteli! :)